مطالعات جدید در مورد بیماری ویروس کرونا (کووید- ۱۹) ‏

۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۰:۵۷ کد : ۹۰۵۳ آخرین خبرها اخبار تصویری مرکز رویدادها
تعداد بازدید:۹۰
مطالعات جدید در مورد بیماری ویروس کرونا (کووید- ۱۹) ‏

پزشک مرکز جامع مشاوره و روانشناختی امین. چند روزی هست که دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور از ویروس کووید19 به اسم "شتر گاو پلنگ" یاد کرد از مردم خواست با رعایت شیوه نامه های بهداشتی، و افزایش مهارت و دانش خود در مقابله با این ویروس منحوس، خود را برای بازگشت این ویروس در پائیز و زمستان آماده نگه دارند.

او همچنین مثال دردناکی زد و گفت: "به طور مستمر با یافته های جدیدی درباره کرونا و بیماری کووید ۱۹ مواجه هستیم به عنوان مثال چهار روز پیش یک پرستار در هرمزگان فوت کرد. تنها علامت او خستگی بود و معلوم شد که تست کووید ۱۹ او مثبت شده است.  بیماری کووید یک بیماری شتر گاو پلنگ است که هم گاز می گیرد هم لگد می زند و باید خودمان را برای شرایط سخت تر و متفاوت آماده کنیم."

حالا که آمار نقاط مختلف جهان از رفتار ویروس کوید19 منتشر شده، از طرفی شیوه نامه های بهداشتی بسیاری نیز منتشر شده اشت. در این مقاله دلایل بسیاری برای رعایت قوانین فاصله گذاری اجتماعی و رعایت بهداشت فردی خواهید یافت. لطفا خسته نشوید و آماده و هوشیار بمانید.

نکته بسیار مهم تنوع علائم بالینی در مراجعین به بخش های بهداشتی و درمانی است، زیرا علاوه بر علائم ثابت سرفه، تنگی نفس، لرز و مشکلات تنفسی، علائم جدیدی از جمله مشکلات گوارشی نیز دیده می شود.

همچنین در میان افراد مسن علائمی از قبیل بیحالی، احساس ضعف و خستگی، تغییر خلق و کاهش تمرکز بروز کرده که این موارد به مرور زمان در زمره علائم کرونا قرار گرفته است.

در پژوهشی تازه از فرانسه  سه چهارم بیماران بستری با کووید 19 دارای لخته در وریدهای عمقی بودند. در این پژوهش که بروی 34 بیمار در فرانسه انجام شده است 65% بیماران بستری در بدو ورود DVT داشتند و با اینکه  تمام بیماران پروفیلاکسی ترمبوز را از ابتدا  دریافت کردند دو روز پس از بستری شمار آنها به  79% رسید.این درصد بسیار بالای DVT تاکیدی است دوباره بر لزوم بیشتر  درمان های آنتی ترومبوتیک و ادامه آن پس از مرخص شدن بیماران برای پیشگیری از آمبولی ریه

مجله "The NEW ENGLAND JOURNAL of MEDICINE" در تاریخ 26 می مقاله جالبی در مورد امنیت بازگشت به محل کار با توجه به نوع شغل در دوران همه گیری کووید 19 منتشر کرد.این مقاله بازگشت به محل کار را به شرط رعایت کامل اصول بهداشتی ایمن می داند. در ادامه آمار و ارقام قابل توجهی در این مقاله ذکر شده است:

1- بالاتر بودن آمار مرگ و میر در اثر ابتلا به ویروس کرونا در افراد مسن و مبتلا به بیماری های مزمن (دیابت، فشار خون بالا و چاقی) از سایر افراد.

2- نرخ کشندگی ویروس کرونا در افراد زیر 50 سال: کمتر از 0.5 درصد (به نقل از محققان چینی)

3- نرخ کشندگی ویروس کرونا در افراد بین 50 تا 59 سال: 1.3 درصد (به نقل از محققان چینی)

4- نرخ کشندگی ویروس کرونا در افراد بین 60 تا 69 سال: 3.6 درصد (به نقل از محققان چینی)

5- سه برابر بودن احتمال مرگ 1 فرد مبتلا به دیابت نسبت به افراد دیگر

6- احتمال مرگ 10 درصدی افراد مبتلا به دیابت و در بازه سنی 60 تا 69 سال (بیش از 20 برابر احتمال مرگ افراد زیر 50 سال و بدون بیماری های مزمن و خطرناک)

7- یازده درصد کل مبتلایان به کووید 19 را کادر درمانی تشکیل میدهد.(به نقل ازCDC)

8- در یک بیمارستان در اسپانیا 6/11 درصد از 6800 کارمند به این بیماری مبتلا شده اند.

9- نرخ بالای ابتلا در مشاغلی که امکان رعایت فاصله گذاری فیزیکی به طور کامل انجام شدنی نیست.

این محقق با توجه به بازگشایی ها و حرکت دوباره چرخ اقتصاد، وجود ۳ جزء را در یک استراتژی مناسب برای حفاظت از کارگرانی که مجبور به کار کردن هستند، لازم می داند:

1- وجود یک چارچوب برای مشاوره بیماران در مورد خطر در معرض قرار گرفتن ناشی از ادامه کار

2- تغییرات فوری سیاست جهت اطمینان از حمایت های مالی برای افرادی که کارشان را از دست داده اند.

3 - وجود یک برنامه مبتنی بر داده های علمی برای بازگشت ایمن نیروهای کاری

وی در ادامه کار کردن برخی افراد را (حتی با وجود بیماری های زمینه ای و یا سن زیاد) ناشی از حقوق بسیار پایین آنان و تلاش برای رفع نیاز های اولیه (پوشاک، مسکن و خوراک) می داند و از همین منظر وجود یک شبکه ایمن مالی برای کارکنان آسیب پذیر را اجتناب ناپذیر می داند.

نظر شما :